TOP

Gant steunt organisatie tegen watervervuiling

Modemerk Gant is een samenwerking aangegaan met Waterkeeper Alliance, een organisatie die watervervuiling over de hele wereld tegengaat.

Het gaat om een lange termijn-samenwerking die Gant heeft afgesloten met Waterkeeper Alliance. Door middel van een jaarlijkse bijdrage zal het modemerk een serie initiatieven rondom rivieren, waterstromen en kuststroken in zes continenten steunen. 

“We willen focussen op het beter worden, meer te leren en verder te kijken dan onszelf en onze producten,” stelt Brian Grevy, Chief Marketing Officer van Gant in een verklaring. “Omdat kledingproductie een vervuiling van onze wateren veroorzaakt, moeten we bewuster omgaan met de effectiviteit van waardevolle bronnen. Als een internationaal merk is het belangrijk voor Gant om verantwoordelijkheid te nemen en de industrie te stimuleren om beter te doen,

Ook vertelt Grevy dat het Amerikaanse merk plannen heeft om meer te doen met plastic uit de oceaan: “We kijken naar duurzame manieren om oceaanplastic in onze collecties te integreren.” 

Volgens Waterkeeper Alliance wordt er elke dag 2 miljoen ton aan industreel afval gedumpt in onze waterwegen. De organisatie beschermt wereldwijd meer dan 6 miljoen vierkante meter wateren tegen vervuiling. Het eerste project dat Gant steunt is het Ocean Plastic Recovery-initiatief in Costa Rica.