TOP

Ga jij kiteboarden met O’Neill?

De O'Neill Downwinder is een van de grootste en populairste kiteboardevenementen van Nederland. Het feit dat je bij 'Going Downwind' urenlang kunt cruisen zonder gedoe met hoogtelopen, maakt een Downwinder evenement zowel onder pro's als beginners tot een populair fenomeen.

Het evenement staat gepland op 5, 12 of 26 september 2009, waarbij het weer en met name de wind doorslaggevend zal zijn voor wat betreft de uiteindelijke datum en de programmatijden. De organisatie van de O’Neill Downwinders is net als voorgaande jaren in handen van JumpTeam Scheveningen.

Actieshots

Het officiële startsein zal ook dit keer gegeven worden bij de Hoekse Watersportvereniging in Hoek van Holland. Na een kiteclinic over ‘safety en selfrescue’ kunnen deelnemers ervoor kiezen om per team of individueel van start te gaan. Om de veilige vaart van Hoek van Holland naar Scheveningen te garanderen zijn surfverenigingen, de reddingsbrigade en Watersport Scheveningen nauw betrokken bij dit evenement.

Tijdens deze sportieve dag zijn er op verschillende plaatsen ´down the road´ zowel in het water als op het strand professionele fotografen actief, die er alles aan doen om van de deelnemers de mooiste momenten op camera vast te leggen. De spectaculairste foto´s zijn ´s avonds te bewonderen tijdens te afterparty in Jor´s Place in Scheveningen. De allermooiste actiefoto´s van de dag worden beloond met fraaie prijzen waaronder een uniek custom-made Downwinder Kiteboard. Meer informatie over dit kiteboardevenement kun je vinden op www.jumpteam.nl.