TOP

Functioneel shoppen op Columbia’s vernieuwde website

Het Amerikaanse buitensportmerk Columbia Sportswear heeft een webshop geopend. De online winkel is onderdeel van een vernieuwde website die het leven buitenshuis moet gaan promoten zo bericht Elsevier Retail.

Columbia Sportswear, afkomstig uit de Amerikaanse staat Oregon, is één van de grootste fabrikanten van outdoorkleding in de wereld. Met de webshop richt het bedrijf zich voorlopig alleen op de Verenigde Staten, maar biedt wel links aan naar bedrijven die kunnen bemiddelen voor  klanten uit de rest van de wereld. Bezoekers van de site kunnen kleding selecteren op activiteit, kleur, maat, prijs en technologie. Als ze kleding willen proberen kunnen ze winkels opzoeken in de buurt die het betreffende product in voorraad heeft.

 

Nederlandse site
Volgens Amado van Campen, Colombia’s account manager voor Noord-Holland, is de wens er voor een Nederlandse versie van de site: “Het is toch makkelijker om over de functionaliteit van onze producten tekst en uitleg te krijgen in je moedertaal.”

Hebben ze in Amerika voorlopig nog het alleenrecht op het online winkelkarretje, voor buitensportfanaten is een bezoek aan de site zeker de moeite waard. En is veel informatie aanwezig over toegepaste productietechnologie, achtergrondinformatie over het merk Columbia Sportswear en de sportprofessionals die het merk inspireren m.b.t. toekomstige designs. Fans van sociale netwerksites als Facebook (Columbia heeft ook een eigen pagina, red.) zullen het lezen van de personeelsblog vast ook interessant vinden.