TOP

Front Runner Nederland failliet verklaard, overname in de maak

Front Runner Nederland is op vrijdag 24 juni failliet verklaard door de rechtbank Noord-Holland. De sportketen had 16 winkels. Er hebben zich inmiddels 15 kandidaten gemeld voor een overname.

De rechtbank Noord-Holland heeft op vrijdag 24 juni sportketen Front Runner failliet verklaard. Dat is te lezen in een persbericht van advocatenkantoor Pot Jonker Advocaten N.V. – waarvan mr. R. Mulder is aangesteld tot curator. Er wordt nog gekeken naar een mogelijke doorstart. “Er hebben zich al enkele gegadigden gemeld en ik verwacht deze of volgende week uitsluitsel te kunnen geven over een eventuele doorstart”, laat Mulder aan Twinkle Magazine weten.

Diefstal voorraden

Volgens de directie komt het faillissement niet alleen door tegenvallende resultaten bij een aantal vestigingen, maar ook door ‘een omvangrijke diefstal van voorraden die vorig jaar plaats heeft gevonden en waaruit een geschil met de verzekeraar en leverancier van het beveiligingssysteem van Front Runner is ontstaan’.

Afgelopen september is bij de hoofdvestiging in Nieuwegein namelijk bijna de volledige voorraad gestolen. In een rechtszaak hierover is een voorschot op een vergoeding toegewezen, maar over een aanvullende vergoeding ter hoogte van een bedrag wordt nog altijd geprocedeerd. “Toen in maart de voorraad weer op peil was, hebben de maanden april en mei toch te weinig opgebracht om  het tij te keren”, legt Mulder aan Twinkle Magazine uit.

Overname

Er is een grote kans dat Front Runner toch zal blijven bestaan. Dat weet Het Financieele Dagblad te melden, dat een interview had met curator Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten uit Haarlem. Er hebben zich vijftien kandidaten gemeld voor de overname. Onder de vijftien kandidaten zitten zowel branchegenoten als investeerders. “Er zitten zeker serieuze partijen bij”, vertelt Mulder.

Open

Front Runner zal komende tijd een deel van de 16 vestigingen in 13 steden open houden, samen met de webshop. Alleen Rotterdam (Oude Binnenweg), Haarlem, Heerlen en Almere zijn momenteel gesloten.