TOP

Franse modebeurzen scherpen beveiliging aan na aanslagen

Unimev, de Franse organisatie voor de evenementenbranche waar veel modebeurzen bij zijn aangesloten, heeft overleg met haar leden gehad na de aanslagen in Parijs over de aankomende (mode)beurzen en evenementen.

Op maandag 16 november zijn de leden van Unimev, waaronder modebeursorganisator Promosalons, bij elkaar gekomen om te praten hoe nu verder na de aanslagen in Parijs op 13 november. Moeten de beurzen en evenementen nog wel doorgaan? In Parijs worden onder andere de modebeurzen Who’s Next / Pret-a-Porter Paris, Salon International de la Lingerie en Tissu Premier georganiseerd.

In een persverklaring zegt Unimev: In dit kader, beschouwen de leden van de Unimev het een eer om werkzaam te zijn in een sector ter bevordering van menselijke relaties, van sociale, economische en culturele banden en die bijdraagt aan de uitstraling van Frankrijk. Het is essentieel dat deze evenementen worden voortgezet en de ruime meerderheid van organisatoren heeft dan ook besloten om deze bijeenkomsten, gericht op uitwisselen, delen en ontmoeten, zoals gepland doorgang te laten vinden.”

Meer beveiliging

Wel zegt Unimev in de verklaring dat de leden hebben besloten om ‘de inspanningen op het gebied van veiligheid te versterken’ en de beveiliging van onder andere exposanten, bezoekers, congresdeelnemers, journalisten en medewerkers verder aan te scherpen.

In de persverklaring laat Unimev verder weten steun en medeleven te betuigen aan de familie en naasten van de slachtoffers.