TOP

Frans Molenaar start collectie voor C&A

Frans Molenaar en C&A gaan voor de komende jaren exclusief samenwerken. Dit maakten Pals Brust, directeur C&A Nederland, en Frans Molenaar op maandagavond 14 september 2009 bekend tijdens de 88ste modeshow van de couturier in het Amstel Hotel. C&A reageert in een exclusief interview met Textilia.

Het nieuws was natuurlijk al uitgelekt via RTL-Boulevard en toen Jan Smit en Dyanne Beekman op de eerste rij plaatsnamen was de link met C&A helemaal snel gelegd. Gisteravond werd officieel bekend dat Frans Molenaar en C&A gaan samenwerken. Concreet komen er van Frans Molenaar twee lijnen te hangen bij C&A: ‘Frans Molenaar at C&A’, een collectie die door Molenaar zelf is getekend. En daarnaast staat ‘Selected by Frans Molenaar’ gepland met een selectie uit de C&A collectie waarvan Frans Molenaar vindt dat deze aansluit op de eerste lijn.

Er gaat een Frans Molenaar-hoek ingericht worden met een oppervlak van 45 vierkante meter in 27 grotere Nederlandse filialen en enkele daarbuiten. C&A woordvoerder Maiko Slegtenhorst onthult dat Frans Molenaar al verschillende malen contact had gezocht met C&A met een voorstel van een eigen lijn bij het confectiebedrijf. Op de vraag of zich ‘Viktor & Rolf bij H&M’-taferelen zullen voordoen reageert Slegtenhorst: “We hebben geen hype, maar een langdurige samenwerking voor ogen.” De collectie zal wat prijsniveau betreft aan de bovenkant van de C&A-collectie uitkomen. Een blouse van Frans Molenaar kost vanaf 29 euro en jassen gaan tot 179 euro. Pals Brust: “Wij vinden het fantastisch dat wij de ontwerpen van Frans Molenaar toegankelijk kunnen maken voor al onze C&A-klanten.”

Frans Molenaar at C&A’ en ‘Selected by Frans Molenaar’ zijn vanaf 8 oktober in geselecteerde C&A-filialen te koop en bovendien in de C&A-shop op Wehkamp.nl. Ook in warenhuizen in München, Stuttgart, Zwitserland en Parijs (Hausmann) zal de collectie verkrijgbaar zijn. Het nieuwe gezicht wordt muze van de couturier Irene van de Laar. Ze zal samen met de meester vanaf 8 oktober groot in de etalages van de geselecteerde filialen van C&A prijken, maar ook in de televisiecommercial te zien zijn, die vanaf deze datum wordt uitgezonden. Klik op de pijltjes hiernaast om de Frans Molenaar at C&A- collectie te zien.

Coutureshow winter 2009/2010
Frans Molenaar toonde gisteravond zijn 88ste collectie, met couture voor het winterseizoen 2009/2010. De show begon ingetogen met een grijze jassenlijn. Daarna volgde een prachtige set van zwarte (en rode) jassen met ingestikte plooien aan de zoom en manchetten. De knoopsluiting plaatste hij daarbij afwisselend op rug- en voorpand. Hiermee creëerde Frans Molenaar een heel actueel trui-achtig silhouet. Daarna kwam Molenaar zelf op in een camelkleurig landelijk gestyled tweedpak met vest. Dat leverde hem een warm applaus en veel toelach. Voor elk wat wils gold voor het middendeel van de show. In allerlei stoffen liet hij variaties zien op de bekende tweedelers van rok met jasje en broek met jasje. De broeken waren op verschillende lengtes en hier en daar week hij af van het rechte silhouet door een licht uitgezet been. Strenge geconstrueerde – en lieve ronde kragen voor nette jasjes wisselden elkaar af. Door het vele bont leek het erop of Molenaar geen last heeft van de crisis. Er waren veel cloche-hoeden, en daartussen ook een ondeugende met uitgesneden kijkgaten. Klik op de pijltjes hiernaast om na de Frans Molenaar at C&A- collectie de couturemodellen te zien.