TOP

Francisco van Benthum last pauze in, behalve voor Specsavers

Voor zijn eigen merk heeft hij een pauze ingelast, maar Francisco van Benthum lanceert wel weer een nieuwe brillencollectie voor Specsavers.

Na een eerdere samenwerking met Francisco van Benthum in 2012, presenteert brillenmerk Specsavers nu een compleet nieuwe reeks monturen van de Nederlandse ontwerper.  Van Benthum, die bekend staat om zijn draagbaar klassieke stijl met een knipoog naar verschillende stijltijdperken, heeft zich volgens een persbericht voor deze collectie laten inspireren door bijzondere architectuur, technische voorwerpen en ongebruikelijke structuren.  Zo heeft hij mat en glanzende texturen gecombineerd en is de constructie in het montuur zichtbaar door het gebruik van transparante plastics. Ook is er een limited edition met ‘clip-on’ spiegelende en felblauwe glazen.

Tijdelijke pauze

Onlangs bevestigde Van Benthum al de geruchten dat hij met zijn eigen merk een tijdelijke stop heeft ingelast. De najaarscollectie die hij tijdens de Amsterdam Fashion Week in januari toonde, is niet in productie gegaan. Alle klanten van Van Benthum zijn al op de hoogte gesteld. In een interview met Fashionunited laat Van Benthum weten niet meer op de huidige manier te willen werken. “Het modesysteem waarbij de verkoop van de ene collectie de productie van de andere collectie financiert is verouderd, het werkt niet meer. Ik denk dat Viktor & Rolf misschien de laatste Nederlandse ontwerpers zijn die het is gelukt om op de traditionele manier een bedrijf op te bouwen en door te breken. En ook voor hen is het soms nog lastig.”

Wel is Van Benthum bezig met een nieuw plan, waarover hij nog niets los wil laten. Tot die tijd moeten fans het dus doen met de brillencollectie van Specsavers, die vanaf begin augustus verkrijgbaar in iedere Specsavers-winkel in Nederland. De limited edition clip-on volgt hier spoedig na. Prijs: €169,- inclusief standaard enkelvoudige glazen.