TOP

Francisco van Benthum en Adam Entwisle showen bij BOUTYQ

Het was even doorbijten voor de bezoekers van het mode-event van BOUTYQ. De hoge temperatuur in het Amsterdamse Loods 6 zorgde voor zweterige en klamme atmosfeer. De shows van Francisco van Benthum en Adam Entwisle waren gelukkig erg cool.

Een flink aantal genodigden waaronder modeliefhebbers en tv-presentatoren Arie Boomsma, en Sebastian Labrie, bezochten de derde editie van style platform BOUTYQ. Zij beleefden de primeur van mannenmodeontwerper Francisco van Benthum’s nieuwe lijnen ‘FVB’ en ‘Van Benthum’.

Oogstrelend waren de collectie-items van de laatste lijn, die bestond uit slanke double-breasted jasjes boven wijde bandplooi broeken. Met zijn goede oog voor detail zette de ontwerper twee kontzakken onder elkaar. Sommige jasjes waren voorzien van grove, witte stiksels langs zakken en revers, waarmee de Van Benthum knipoogt naar het kleermakersvak. Hij maakt met deze dresscollectie een opvallende zet, want kostuums worden momenteel bar slecht verkocht. Maar misschien kan de ontwerper met zijn collectie wel voor een boost in dit segment zorgen, aangezien de items op speelse wijze met veel details worden gebracht, iets waar veel behoefte aan is in de markt.

Adam Entwisle
Ook was er aandacht voor vrouwenmode met de Britse ontwerper Adam Entwisle, die op catsuits geïnspireerde pakken showden die zich superstrak rondom het lichaam stretchten. Hij gebruikte veel scherpe lijnen in zijn collectie, zoals rechte jurkjes met puntige schouderpartijen. Het kleurgebruik was vrij ingetogen met donkere kleuren waarbij felblauw voor een fris accent zorgden. De ontwerper experimenteert met verschillende materialen en masculiene en androgyne stylen, waardoor de collectie soms futuristisch aandoet. De strak naar achter gekamde haren van de modellen, die bovenop het hoofd gebonden zijn, zetten dit beeld nog net even extra kracht bij.

BOUTYQ is een samenwerking tussen Wella Professionals en Mynth Events. Twee keer per jaar nodigen zij een nationale en internationale ontwerper om hun collecties te showen.

Bekijk ook het filmpje van Francisco van Benthum en Adam Entwisle