TOP

Fototentoonstelling ‘condoomjurken’ als wapen tegen aids

Om in Nederland de Wereld Aids Dag op 1 december meer aandacht te geven, presenteert stichting ArtAids een fototentoonstelling genaamd Cover. Hierin zijn verschillende 'condoomjurken' te zien.

In september 2005 reisden de fotografen Viviane Sassen en Martine Stig naar Moskou met vijf ‘condoomjurken’, gemaakt door de Braziliaanse ontwerpster Adriana Bertini, in hun bagage. Zij gingen in de Russische hoofdstad op zoek naar meisjes die de outfits konden dragen en legden hun zoektocht vast in vijf fotoreeksen.

De Nederlandse Han Nefkens is oprichter van ArtAids. De stichting zet kunst in als wapen in de strijd tegen de besmettelijke ziekte. De jurken werden in 2004 door Nefkens gekocht tijdens de Internationale Aids Conferentie in Bangkok.

Cover is van 29 november 2008 tot en met 1 februari 2009 te zien in het Centraal Museum in Utrecht en van 19 maart tot 5 mei 2009 in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. ArtAids verkoopt de fotoseries en de opbrengst gaat naar een aidsproject in Thailand.