TOP

Forever 21 bouwt enorm distributiecentrum in Bergen op Zoom

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 krijgt een Europees distributiecentrum in Bergen op Zoom van maar liefst 20.000 m². In juli 2015 moet het opgeleverd worden.

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 laat er geen gras over groeien. Nadat ceo Don Chang een paar dagen geleden onthulde dat hij binnen drie jaar het aantal Forever 21-winkels wil verdubbelen, wordt nu bekend dat het bedrijf een enorm distributiecentrum gaat bouwen in Bergen op Zoom. Het gebouw krijgt een oppervlak van 20.000 m² en komt te staan op het bedrijventerrein Noordland. Dat laat de West-Brabantse ontwikkelingsmaatschappij Rewin weten. In september 2014 start de bouw van het pand en tien maanden later moet het al opgeleverd worden. Rob Cuijpers, commercial/administrative director Europe van Forever 21 laat via de site van Rewin weten: “De evidente kwaliteiten van Bergen op Zoom als logistiek knooppunt – aan het water, met eigen containerterminals en in 2015 de A4 c.q. het knooppunt A-58/A4, gekoppeld aan het  gunstigere prijsniveau van grond en commercieel vastgoed – waren de doorslaggevende factoren om voor deze stad te kiezen.” Forever 21 heeft ook nog een optie genomen voor het huren van nog 15.000 extra vierkante meter in 2016.

Te klein
Forever 21 had al een distributiecentrum in Bergen op Zoom van 7800 m² maar met de snelle groei en grootse plannen wordt het ingeruild voor een gebouw dat bijna drie keer zo groot is. Het pand gaat €25 miljoen kosten en moet werk bieden voor 170 tot 200 man. Het Rotterdamse ProDelta gaat het gebouw ontwikkelen.