TOP

Fokke de Jong koopt aandelen Suitsupply terug

Mannenpakkenmerk Suitsupply is weer helemaal baas in eigen huis. Oprichter Fokke de Jong heeft het aandeel dat nog in bezit was van de eigenaren van de McGregor Fashion Group teruggekocht.

Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff, de heren achter de merken McGregor en Gaastra, hebben hun aandeel Suitsupply van de hand gedaan aan oprichter Fokke de Jong. Dat meldt Quote op zijn website. De Jong is nu weer, samen met zijn management voor 100 procent aandeelhouder van Suitsupply.

Het trio van de McGregor Fashion Group had nog een belang van 33 procent in Suitsupply. Vijftien jaar geleden investeerden zij een naar verluidt klein bedrag in het nieuwe avontuur van De Jong. Volgens bronnen van Quote zou dat gaan om een bedrag van enkele tonnen.

Over de verkoopprijs worden geen mededelingen gedaan, maar met een jaaromzet over 2014 van 160 miljoen euro, een groei van 30 procent ten opzichte van 2013, moet het overnamebedrag volgens Quote in de tientallen miljoenen lopen. Voor de

Hoe dan ook, Schothorst laat in een reactie weten dat ‘het een mooi avontuur was en niets dan lof voor Fokke, het is ontzettend knap wat hij bereikt heeft’.

[update 29-10-2015]

Op 27 oktober 2015 maakte de Amerikaanse investeerder H.I.G. Capital bekend dat dochterbedrijf H.I.G. WhiteHorse een bedrag van 35 miljoen euro leent aan Suitsupply. Volgens een persbericht op de website van H.I.G. Capital heeft de investeerder de lening verstrekt om de organisatie van Suitsupply financieel te steunen bij hun management buyout en de volgende groeifase van het bedrijf.