TOP

FNV: Personeel warenhuizen kan werkdruk niet aan

FNV Bondgenoten krijgt steeds meer klachten binnen over de werkdruk voor personeel. Deze keer zijn de klachten afkomstig van de werknemers van Bijenkorf, V&D en Hema. De werknemers hebben geen tijd meer om hun klanten goed van dienst te zijn.

Volgens het personeel is de werkdruk de laatste tijd fors toegenomen. Vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg zegt in het Algemeen Dagblad: “Vooral bij de Bijenkorf is er nu zo weinig personeel, dat wachtende klanten hun spullen bij de kassa gooien en boos weglopen.” Ook zouden vragen van klanten niet beantwoord worden en is er geen hulp bij de paskamers. Door het gebrek aan toezicht zou er volgens de ondernemingsraad van Bijenkorf ook veel meer gestolen worden.

Volgens Bijenkorf en V&D is er niet veel aan de hand en is het in het najaar altijd druk. De warenhuizen herkennen de kritiek van de bond dan ook niet. Van der Ploeg constateert echter dat sommige werknemers bij Bijenkorf slapeloze nachten hebben, zijn ingestort of vermoeid rondlopen.

Hema geeft als enige toe dat de werkvloer inderdaad verzakelijkt is en vindt dat er ‘efficiënter’ gewerkt moet worden.

FNV Bondgenoten krijgt de laatste tijd geregeld klachten binnen van werknemers. De afgelopen weken was het vooral het personeel van winkelketen Hans Textiel dat klachten had. Ook zij kunnen de werkdruk niet aan.