TOP

FNG ontkent overname Etam Groep

Door verschillende berichten in de media leek het erop dat FNG, eigenaar van Claudia Sträter en Baker Bridge, de Etam Groep zou hebben overgenomen.

Roman & Stern Holding, de Nederlandse tak van FNG Group, zou delen van de failliete Etam Groep hebben overgenomen. FNG ontkent deel uit te maken van het consortium dat op Miss Etam en Promiss heeft geboden.

Deze week maakten de curatoren van de Etam Groep bekend een overeenstemming bereikt te hebben over een doorstart van de ketens. Ze wilden niet zeggen welke partij hierbij betrokken was. Autoriteit Consument en Markt maakte daarop bekend dat delen van het bedrijf worden overgenomen door Roman & Stern Holding, de eigenaar van onder meer modeketens Steps en Superstar.

Donderdag reageerde Dieter Penninckx, managing director van FNG in een persbericht dat dit onjuist is: “FNG maakt geen deel uit van het consortium dat op de formules Miss Etam en Promiss heeft geboden. De verwarring is ontstaan doordat een partij die meewerkt aan de herstructurering van Steps en Superstar blijkbaar ook is betrokken in het Miss Etam en Promiss dossier. Het gaat om een dienstverlener, die naast voor FNG, ook in andere projecten (waarvan FNG geen deel uitmaakt) actief is.”

Maandag lieten de curatoren al weten dat deze maand meer informatie volgt over de doorstart van Miss Etam.