TOP

FNG: ‘Miss Etam is opnieuw een gezond bedrijf’

Bij de bekendmaking van de voorlopige jaarcijfers trekt moederbedrijf FNG de conclusie dat Miss Etam ‘nog geen jaar na de doorstart en enkele drastische stappen opnieuw een gezond bedrijf is’.

De bruto-winst van Miss Etam komt over het boekjaar 2016 uit op 2,9 miljoen euro. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van eigenaar FNG, dat ook de formules Claudia Sträter, Promiss en Steps bezit. De jaaromzet van Miss Etam is 98,7 miljoen euro. Dat is 21,5 procent van de totale omzet van FNG, die uitkomt op 458,2 miljoen euro.

Miss Etam ging in 2015 failliet, waarna het door FNG – toen nog R&S Retail – werd gekocht. Het heeft een honderdtal verkooppunten en ongeveer 800 medewerkers.

In een persbericht zegt FNG: “Miss Etam heeft zich weer op de kaart gezet als één van de grootste damesmodemerken in Nederland door enerzijds een consolidatie van het aantal verkoopfilialen (van meer dan 180 naar ongeveer 100) waarbij aangepaste huurcontracten zijn aangegaan, alsook door een herijking op het hoofdkantoor. De kracht van het bedrijf schuilt in de band met de heel trouwe klant die Miss Etam bezoekt. Bovendien boekt Miss Etam week in, week uit een online-omzet van ca 25%.”

In april 2017 worden de definitieve jaarcijfers van de beursgenoteerde onderneming FNG bekendgemaakt.