TOP

Floris van Bommel opent flagshipstore in Amsterdam

Na Berlijn, Brugge en Antwerpen is het dan eindelijk zover: Floris van Bommel opent vandaag de eerste flagshipstore op Nederlandse bodem. De winkel van het schoenenmerk is gevestigd aan de Singel 439-441.

De inrichting van de Amsterdamse boutique lijkt veel op de Floris van Bommel winkel die begin 2010 in Berlijn Mitte werd geopend. Een oude parketvloer, witte wanden en schappen dienen als basis. Floris voegde daar natuurlijk zijn eigen ´twist´ aan toe. Zo bedacht hij presentatieschappen die allemaal uit het lood staan en een hoek waarin alles, inclusief kassa en trap, knalblauw is. Kevin Bannister, een ‘Creature designer’ uit Californië, tekende een metershoge stamboom waar negen generaties Van Bommel worden omgeven door monsters, robots en uit elkaar spattende ruimtemannetjes. Floris zijn eerste reactie toen hij het definitieve ontwerp onder ogen kreeg: “Ik vind dingen die vet zijn, cool.”

OVERGROOTVADER
De Van Bommel familie begon in 1734, toen bet bet bet bet bet overgrootvader Adrianus van Bommel startte met het vervaardigen van handgemaakte schoenen omdat machines in die tijd nog niet bestonden. Op dit moment is Floris van Bommel samen met zijn twee broers Reynier en Pepijn de 9e generatie binnen het familiebedrijf. Van Bommel maakt nog steeds hoogwaardige kwaliteitsschoenen. Voordat  iedere schoen zijn weg naar het schap vindt, worden talloze materialen gebruikt en tientallen handelingen verricht. In 1952 benoemde Koningin Juliana Schoenfabriek Van Bommel tot Hofleverancier.