TOP

First Kiss-video zorgt voor 13.000 procent omzetgroei

De First Kiss-video van modelabel Wren blijkt een goede zet te zijn geweest. De video ging online op 10 maart en heeft gezorgd voor een enorme omzetstijging van het merk. Dat vertelt eigenaar Melissa Choker in een interview met Business Insider India.

De First Kiss-video van modelabel Wren, waarin wildvreemden voor het eerst met elkaar zoenden, trok begin maart enorme aandacht en werd tientallen miljoenen keren bekeken en gedeeld. De succesvolle marketingstunt blijkt het merk geen windeieren te leggen. De omzet van de webwinkel is gestegen met ruim 13.000 procent in vergelijking met een week voor de lancering van het filmpje.

Succesformule
“Deze strategie was zo succesvol omdat het geen reclamecampagne leek, ” vertelt Melissa Choker, de vrouw achter het merk, aan Business Insider India. “Het gaat over authentieke emoties. Kijkers zien een aandoenlijk filmpje dat ze met hun omgeving willen delen.”  Ze vertelt ook dat het belangrijk was dat er geen groot ‘koop dit!’ bord aan hing. “Niemand wil zich gedwongen voelen om iets te kopen, vooral millennials niet.”

Filmpje
Voor het ‘First Kiss’-filmpje werden 20 wildvreemden in stellen opgedeeld en moesten ze elkaar voor de camera voor het eerst zoenen. Dat levert mooie, maar ook ongemakkelijke beelden op.  Wat eerst werd aangezien voor een kunstproject bleek later een goed doordachte reclamecampagne te zijn voor het kledingmerk Wren. Inmiddels is het filmpje al ruim 74 miljoen keer bekeken.

Het originele filmpje:

 


First Fart: