TOP

Financiering Mode Biënnale Arnhem nog onzeker

De financiering van de Mode Biënnale Arnhem (MoBa), die deze zomer moet plaatsvinden, is nog niet rond. Dit meldt de organisatie.

Volgens de organisatie van MoBa hebben een paar belangrijke fondsen nog geen definitieve bevestiging gegeven over hun bijdrage aan het evenement. De stichting van de mode biënnale hoopt deze zekerheid eind februari wel te hebben, meldt het persbericht.

Twee jaar geleden draaide het event uit op een financieel fiasco. Door relatief te veel ambities, tegenvallende bezoekcijfers, tegenvallers in de productiekosten en onvoldoende reserves raakte de biënnale financieel aan de rand van de afgrond. Onder druk van de gemeente moest directeur Willemijn Ippel vertrekken, waarna ook het bestuur besloot af te treden.

Volgens onderzoeksbureau BMC, dat de laatste, zwaar bekritiseerde editie van de modeweek analyseerde, heeft MoBa, ondanks de problemen, wel bestaansrecht. Na deze uitkomst gaf de gemeente groen licht voor nog een editie onder leiding van de nieuwe directeur Olga Godschalk en curator Lidewij Edelkoort.