TOP

Fighting Fear: twee Aussie surfvrienden dagen elkaar uit

Op vrijdag 25 november 2011 gaat in het Filmhuis in Den Haag de film 'Fighting Fear' in première. O'Neill big wave surfer Mark Mathews en zijn beste vriend Ritchie Vas zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire.

Fighting Fear geeft een persoonlijke kijk in het leven van twee Aussie surfvrienden die leven op het randje, zonder enige vrees en elkaar contant uitdagen om te surfen op grotere golven, harder te feesten en stevige risico’s te nemen. De documentaire laat zien hoe deze levensinstelling dodelijke consequenties tot gevolg kunnen hebben en hoe hun vriendschap hen door alle tegenslagen heeft geholpen. “De opnames voor deze film hebben meer dan drie jaar geduurd,” zegt Mark Mathews. “Het is een ongelofelijke ervaring geweest. Soms te gek voor woorden, soms te eng voor woorden.”

Nederlandse première
Deze winter is Fighting Fear op verschillende plaatsen in Europa te zien. Kaarten voor de Nederlandse Fighting Fear première voor 25 november zijn te koop bij surfshop ‘Hart Beach’ in Scheveningen. Benieuwd naar de film? Bekijk hier beneden de teaser.