TOP

FGHS en de Boer organiseren sportzakenreis naar Qatar

Denk je bij sport in de Arabische Golfstaten alleen aan kamelenraces en skihallen middenin de woestijn? Dan is dit misschien het moment om je horizon te verbreden. Om zowel de toekomstige economie als bevolking gezond te houden, heeft de Golfstaat Qatar sport uitgeroepen tot prioriteit nummer één.

Nederlandse sportkansen

De overheid in het kleine staatje aan de Perzische Golf investeert de komende jaren honderden miljoenen in het faciliteren van internationale sportevenementen en de bouw van fitnesscentra, om ongeveer een miljoen mensen aan het sporten te krijgen. Daarvan moet alles worden geïmporteerd. De conclusie mag duidelijk zijn: de kansen liggen er voor Nederlandse toeleveranciers van sportartikelen voor het oprapen. Of je nu materialen voor inrichting (vloeren, meubilair) of sportartikelen (sportkleding, – schoenen, sporthardwaren, ruitersportartikelen, ed.) op de markt brengt: Qatar heeft het nodig.

Ronald de Boer

FGHS, de brancheorganisatie van sportleveranciers en de NBCC (Netherlands British Chamber of Commerce), ervaren organisator van internationale handelsmissie, nodigen u dan ook uit om deze markt samen met oud-voetballer Ronald de Boer te verkennen. Hij zal de missie leiden, want hij kent het land en de Qatarse sportwereld als geen ander sinds hij er in 2004 neerstreek.

Sportbusiness

Tijdens de missie krijgt u op de maat gemaakte 1-op-1 afspraken met de belangrijkste spelers in de markt, zoals inkopers van huidige en toekomstige sportartikelen, sportfaciliteiten en beslissers bij overheidsorganisaties. Verder is de missie bedoeld om de deelnemers wegwijs te maken binnen deze markt en te helpen met het lokaal zakendoen. De missiereis is daarmee een unieke ingang naar deze groeimarkt in het Midden-Oosten.

Van 19 tot en met 22 april 2010 organiseert FGHS deze reis en een maximaal van vijftien deelnemers kunnen zich nog aanmelden voor 31 december 2009. Meer informatie over deze sportzakenreis is te vinden op de volgende website: www.nbcevents.nl/sport.