TOP

Fashion Week voor vollere vrouwen in New York

Mode voor vrouwen met een maatje meer heeft een eigen Fashion Week gekregen. In New York vond de eerste Full-Figured Fashion Week plaats.

De modewereld verkoos lange tijd size zero, maar met deze nieuwe Fashion Week en stijlbijbel Vogue die met Photoshop de extreem dunne modellen dikker maakt lijkt de skinny trend voorbij. Dankzij sterren als Lily Allen, Jennifer Lopez en BeyoncĂ© Knowles is een normaal figuur – maat 38, 40 – in de entertainmentindustrie al enige tijd geaccepteerd .

Zangeressen Beth Ditto en Adele lijken nu de ‘Fat’shionista beweging op gang te helpen, melde de Daily Mail maandag. Beide hebben een voluptueus figuur, een gedurfde kledingsmaak en allerlei contacten in de modewereld. Ze worden regelmatig gespot bij shows en Beth Dito sierde pasgeleden poedelnaakt de cover van het nieuwe magazine Love.

En met de winnares van het tiende seizoen van America’s Next Top lijkt de trend compleet. Grote maten model Whitney Thompson ging er vandoor met de titel van next topmodel. In Amerika alleen wordt door vrouwen met een maat groter dan 46 voor 25 miljard per jaar uitgegeven aan kleding, staat op de site van de FFFW. Dat er markt voor is, is dus duidelijk.