TOP

Fashion Fund 1 trekt de stekker uit Secon Group

Het zat er al tijden aan te komen, maar nu is het officieel gemaakt: de Secon Group houdt op te bestaan.

Ontkende de advocaat van de Secon Group in juli nog in alle toonaarden dat Secon de stekker eruit zou trekken, na de uitverkoop van de laatste merken dit jaar, was wel duidelijk dat de modegroep geen lang leven meer beschoren was.

Gisteren maakte eigenaar Fashion Fund 1 bekend de Secon Group op te heffen. De investeringsmaatschappij laat weten dat het crisisjaar 2009 de nekslag is geweest voor het modeberijf. Na een intern onderzoek naar de toekomstmogelijkheden en strategische alternatieven is besloten de bedrijfsactiviteiten stap voor stap af te bouwen en de merken of licenties te verkopen. Hoeveel geld er met de afwikkeling gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Historie
De Secon Group werd in 1992 opgericht en bouwde een omvangrijk merkenpakket op met G-Star, Turnover, Creenstone, Another Woman, Arrow, A-rticles, Issue, Easy Comfort, Gentiluomo en Performen’ s. Het modebedrijf werd in 2006 overgenomen door investeringsmaatschappij Fashion Fund 1. In het achttienjarige bestaan van het bedrijf werden merken verkocht of hielden op te bestaan, maar er kwamen de laatste jaren geen labels meer bij. De laatste ontwikkelingen waarmee het bedrijf in het nieuws kwam was  de verkoop van Creenstone en de merkenrechten van A-rticles en Anotherwoman.