TOP

Fashion for Good lanceert innovatief project met mode- en textielpartners, online inkoopplatform Orderchamp opent distributiecentrum en Tommy Hilfiger trekt nieuwe beautypartner aan

Fashion for Good bundelt de krachten met mode- en textielbedrijven voor vernieuwende productietechnieken, inkoopplatform Orderchamp heeft een distributiecentrum geopend en LVMH investeert in streetwearmerk Aimé Leon Dore. Verder: Tommy Hilfiger heeft een nieuwe beautypartner en Wilma Wensing is de nieuwe agent van Elisa Cavaletti. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 18 januari.

Foto: Aimé Leon Dore

Fashion for Good lanceert innovatief project met mode- en textielpartners

Fashion for Good heeft het nieuwe ‘d(r)ye factory of the future project’ gelanceerd. Hiervoor werkt het duurzaamheidsplatform samen met een consortium van mode- en textielbedrijven als Adidas, Kering (Gucci, Saint Laurent), PVH Corp. (Tommy Hilfiger), Arvind Limited en Welspun India. De partners bundelen samen met andere productiebedrijven de krachten om te innoveren op het gebied van textielbehandelingen en verf- en finishingprocessen. Het is de bedoeling met name het gebruik van water, energie en chemische stoffen in de productieketen sterk te verminderen. Hiervoor experimenteert het consortium de komende periode met de materialen katoen, polyester, blends, denim en wol en diverse technieken als plasma- en laserbehandelingen en spray- en foamverf. De resultaten, evaluatie en vervolgstappen worden dit najaar verwacht. 

Online inkoopplatform Orderchamp opent distributiecentrum

Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft een distributiecentrum in Venlo geopend om de Europese markt te bedienen. De Amsterdamse onderneming heeft een ruimte van 5000 m2 tot zijn beschikking, dat kan worden uitgebreid tot 20.000m2. Daarnaast kunnen merken die via het platform verkopen gebruik maken van een nieuwe fulfilment dienst, die het volledige volume van de aangeboden merken combineert. Hierdoor wordt hun fulfilment groener, goedkoper en eenvoudiger, laat Orderchamp weten. Coo Max Verduyn: “Naast het gebruik van plasticvrije verpakkingen en het compenseren van onvermijdelijke CO2 uitstoot, focussen we ook op het combineren van bestellingen wanneer we vanuit ons distributiecentrum vervoeren naar de rest van Europa. Op deze manier zorgen we dat ook kleine- tot middelgrote merken duurzame keuzes kunnen maken.” Door het bundelen van volume van merken, zorgt het bedrijf dat de prijzen laag blijven. Orderchamp biedt ruim 400.000 producten van meer dan 4500 Europese merken in onder meer de categorieën sieraden, accessoires, beauty en health.

Tommy Hilfiger trekt nieuwe beautypartner aan

Tommy Hilfiger heeft laten weten een nieuw partnerschap aan te gaan met het internationale beautybedrijf Give Back Beauty. De onderneming krijgt wereldwijd de licentie voor de beauty- en wellnesstak van het modemerk, waaronder van de geurlijnen, gezichts- lichaam en haarproducten, cosmetica en interieurparfums. Als onderdeel van de overeenkomst gaat Give Back Beauty de bestaande productlijnen versterken en vanaf 2023 nieuwe productlijnen introduceren. Volgens Martijn Hagman, ceo bij Tommy Hilfiger Global en moederbedrijf PVH Europe is de nieuwe partner een aanwinst, door dezelfde waarden – creativiteit, innovatie en duurzaamheid – maar ook door diens sterke direct to consumerpropositie en de verbinding met de populaire Gen Z-doelgroep. 

LVMH investeert in streetwearlabel Aimé Leon Dore

Modeconcern LVMH heeft een minderheidsaandeel genomen in het Amerikaanse streetwearmerk Aimé Leon Dore. Dit schrijven diverse media waaronder Drapersonline en Business of Fashion (BOF). Het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton en Dior zou het merk internationaal sterker willen positioneren, onder meer door middel van het openen van winkels. Aimé Leon Dore heeft momenteel één winkel in de thuisstad, New York. Er gaan geluiden over een winkelopening in Londen, komend voorjaar. Aimé Leon Dore werd in 2014 opgericht door Teddy Santis, waarna het vrijwel meteen werd opgemerkt door de modebranche, die graag met het merk wilden samenwerken. In de afgelopen jaren waren er dan ook regelmatig collabs met modemerken als New Balance, Timberland, Woolrich en Paraboot. Sinds zomer 2021 is Santis tevens creatief directeur voor de Amerikaanse lijn van New Balance. 

Wilma Wensing nieuwe agent voor Elisa Cavaletti

Het merk Elisa Cavaletti heeft in Wilma Wensing een nieuwe Nederlandse agent gevonden. Het Italiaanse, duurzame vrouwenmodelabel is opgericht in 1989 en is gepositioneerd in het midden-hoogsegment. Elisa Cavaletti biedt vier collecties per jaar, per seizoen omvat het aanbod zo’n 180 stijlen inclusief accessoires. Wensing verkoopt het merk zelf ook al enkele jaren in haar winkel Basiruti in Rotterdam-Hillegersberg. Wilma Wensing is te bereiken via: 06-41460207