TOP

Fashion filmtip: Puck & Hans – made in Holland


Zet ‘m alvast in je agenda voor 2 oktober 2019, want dan wordt de documentaire Puck & Hans – made in Holland voor het eerst vertoond voor het grote publiek.

De documentaire over het leven en werk van Puck Kroon en Hans Kemmink – modepioniers die vooral in de jaren ’60 tot eind jaren ’90 bekende gezichten waren in de Nederlandse fashion scene – gaat op 2 oktober in première op het Nederlands Film Festival. Regisseur Peter Wingender volgde het modeduo gedurende een jaar in de aanloop naar hun overzichtstentoonstelling in het Amsterdam Museum.

Kroon en Kemmink streden hun drie winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag tegen de truttigheid met mode die niet alleen fashionable, maar ook draagbaar was. Dat was destijds nieuw voor Nederland en sloeg in als een bom. In de film vertellen onder andere ontwerpers Viktor & Rolf, de zangeressen van Loïs Lane, ex-model Daphne Deckers en modejournalist Milou van Rossum wat Kroon en Kemmink voor hen betekenden.

Van 3 tot 23 oktober is de film in verschillende bioscopen door het hele land te zien, met na afloop een Q&A met de makers, inclusief Kroon en Kemmink. Het televisieprogramma Close Up vertoont de film op 19 december op NPO 2. Voor meer informatie ga je naar www.puckenhans.nl.