TOP

Farid Tabarki wint Trendwatcher of the Year

Gisterenavond zijn in Amsterdam de Trendwatcher of the Year Awards (TWOTY Awards) uitgereikt aan trendexperts in tien verschillende categorieën. Christine Boland, werkzaam voor oa Textilia, won in de categorie Fashion/Design.

Farid Tabarki is de oprichter van Studio Zeitgeist. Met dit bureau onderzoekt Tabarki de tijdgeest op lokaal, nationaal en Europees niveau en voert hij projecten uit op thema’s als social media, decentralisatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tabarki neemt met de winst het stokje over van Carl Rohde. De jury vindt Tabarki ‘vlot en geestig, ondanks de serieuze materie’. Ook heeft hij indruk gemaakt met zijn mix van klanten en zijn brede internationale oriëntatie.

Christine Boland was ook genomineerd voor de hoofdprijs. Daarnaast was zij genomineerd in de categorie Fashion/Design, net als Truus Dokter, Li Edelkoort en Milou van Rossum. Christine Boland liet deze drie achter zich en kreeg de deelprijs uitgereikt. “Jaar in jaar uit een gedegen analyse en een eigen manier van presentatie maakt iemand sterk en overtuigend voor het vakgebied. Christine weet onder andere met haar trendboeken al jaren de juiste snaren te raken, waardoor de mode-industrie in z’n gehele breedte die richtlijnen krijgt”, is te lezen in het juryrapport.

Vierde keer

Andere winnaars waren Robbert Dijkgraaf in de categorie Trendsetter, Boris Veldhuijzen van Zanten in de categorie Technology en Barbara Putman Cramer als Upcoming Talent.

De TWOTY-Awards zijn bedacht door Andrea Wiegman, oprichter van trendplatform Second Sight. Wiegman probeert met de awards het vakgebied trendwatching en trendforecasting nog meer onder de aandacht te brengen.