TOP

Faillissementen voor Roy Donders en Demiville, comeback voor Mara May en Adidas verliest kort geding

Roy Donders heeft faillissement aangevraagd voor zijn winkel. Ook de Demiville Fashion Groep is failliet verklaard. Verder heeft Adidas een kort geding verloren van een Nederlands outdoormerk. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 4 december 2018.

Roy Donders failliet

Roy Donders heeft vandaag het faillissement aangevraagd van zijn winkel Rojami’s in Tilburg.“Ik heb er met de rest van de familie 8,5 jaar alles aan gedaan. Maar helaas, het heeft niet mogen lukken”, zegt de stilist in een video op Facebook, waar hij spreekt van een intens verdrietige dag. Volgens De Telegraaf zouden de problemen zijn begonnen toen de winkel verhuisde van een buitenwijk naar het centrum van Tilburg, waar de huur vele malen hoger was. De ‘stylist van het zuiden’ brak in 2013 door met zijn realitysoap op RTL5 en zijn huispakken waren niet aan te slepen, net als het juichpak voor het WK (zie foto). Donders stort zich de komende tijd op zijn optredens als zanger.

Faillissement voor Demiville Fashion Group

Demiville Fashion Groep (DFG) in Lijnden is op 27 november 2018 failliet verklaard. RTL Z meldt dat volgens de curator het faillissement is te wijten aan verslechterende marktomstandigheden en het faillissement van Italservices, de belangrijkste leverancier van DFG. Het Italiaanse Italservices is het bedrijf achter Met Jeans. Volgens de meest recente jaarrekening over 2016 was Demiville financieel gezond en waren er weinig schulden. Het bedrijf van Jan Halverstad en Willy Bakker distribueerde verder de merken Cycle, 80db Original, Weekend Offender en Ishikawa, maar zonder Met Jeans bleek het bedrijf niet rendabel. De curator de kans op een doorstart klein.

Comeback Mara May

Het vrouwenmodemerk Mara May is na een jaar van afwezigheid weer terug, nu het per 1 november 2018 is overgenomen door Hubert Heldring – van Schaijik en Faye Kollmann. De elegante, klassieke stijl van de breicollectie blijft herkenbaar. Maar door toevoeging van meer kleur en details, zoals lurex, wordt ook een jongere doelgroep aangesproken. Verder wordt voortaan gewerkt met katoen van boeren die zijn aangesloten bij het ‘Better Cotton Initiative’. Wol wordt niet meer gebruikt, maar wel blends met hypoallergene materialen als zijde, kasjmier en viscose.

Adidas verliest kort geding van Falcon

Adidas mag in de Benelux geen kleding en schoenen meer verkopen onder de naam Falcon. Dat meldt Retailnews.nl op basis van een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam in een kort geding, dat door de licentiehouder van het Nederlandse outdoormerk Falcon is aangespannen. Adidas lanceerde afgelopen september de kleding- en schoenenlijn Falcon, waarna het sportmerk er door licentiehouder Dutch Brands House International op werd gewezen dat er inbreuk werd gemaakt op zijn merkrechten. Adidas besloot de verkoop van de kleding in Europa te staken, maar wees voor de schoenen iedere aansprakelijkheid van de hand. Adidas moet nu van de rechter de volledige lijn onder een andere naam op de markt brengen. Falcon bestaat al sinds 1929 en wordt onder meer verkocht via Falconshop.nl, dat onderdeel is van Intersport De Leeuw.

Nieuwe licentiestructuur voor Camel Active

Camel Active brengt vanaf 1 januari 2020 alle productgroepen onder bij één licentiehouder. Er wordt nu nog gewerkt met twee licentiehouders: sinds 1993 met Bültel Worldwide Fashion (oa. Calamar en Hattric) voor de jassen en broeken en sinds 2002 met MLC van de Seidensticker Group voor sportswear, ondergoed, tassen, schoenen, zonnebrillen, horloges en accessoires. De herfst-wintercollectie 2019-2020 wordt nog gemaakt met beide licentiehouders, vanaf de zomercollectie 2020 krijgt Bültel de licentie van alle productgroepen van Camel Active in Europa. Naar het stroomlijnen en centraliseren van de organisatie, moet de nieuwe structuur ook zorgen voor een consistente collectie met een duidelijk DNA.