TOP

Faillissement voor Villa Happ

Villa Happ is failliet. Op 5 juli heeft de rechtbank in Den Bosch het faillissement over een zestal bv's uitgesproken. Er waren al langere tijd problemen bij de keten. Zo is een aantal franchisenemers eerder dit jaar uit de formule gestapt en heeft Villa Happ moeite met de levering van collecties.

Volgens Villa Happ franchisenemer Arif Tekoglu heeft het hoofdkantoor faillissement aangevraagd en zijn er momenteel gesprekken met een partner gaande over een mogelijke doorstart van het bedrijf. “De franchisewinkels blijven ondertussen gewoon open is ons gezegd vanuit het hoofdkantoor”, aldus Tekoglu.
 
Een medewerkster van het hoofdkantoor van Villa Happ kon vanochtend nog niet reageren op de vraag of Villa Happ failliet zou zijn. Een belronde langs verschillende filialen wekt de indruk dat er filialen dicht zijn: er wordt niet opgenomen of er klinkt een ingesprekstoon.
 
Afgelopen seizoen zijn flink wat franchisenemers uit het franchisecontract gestapt om de winkel voor zich zelf voort te zetten. Een van deze oud-franchisenemers, die anoniem wil blijven, vertelt hierover: “Het ging al tijden niet goed. Er werd niet geleverd of leveringen kwamen te laat: winterjassen in september bijvoorbeeld. Het hoofdkantoor kwam bovendien te vroeg in het seizoen met afprijzingen. Daar kon ik niet in meegaan. Het gaf wel omzet, maar verkeerde omzet: omzet zonder marge. Daar kon ik niet van leven. Met mij zijn ondermeer de franchisenemers van Zeist, Almere, Roosendaal en Breda eruit gestapt.”
 
Tekoglu: “Voor de start van aankomend winterseizoen heb ik een probleem, want de leveringen zijn niet zeker. Ik zal kijken hoe ik dit ga oplossen.”

Link: curatoren.net

www.bengels.nl