TOP

Faillissement voor modewinkels Kennedy Fashion en Au Bon Marche *

Het modebedrijf Kennedy-Au Bon Marche uit Rotterdam, dat de modewinkels van Kennedy Damesmode en Au Bon Marche runt, is failliet verklaard.

Op dinsdag 26 januari heeft de rechtbank in Rotterdam het faillissement uitgesproken over de bv Kennedy-Au Bon Marche. Dit Zuid-Hollandse modebedrijf is bekend van de modeketens Kennedy Fashion(13 vestigingen) en Au Bon Marche (6 vestigingen)en heeft ook nog twee vestigingen in Middelburg onder de naam BEAU. In totaal werken er 80 vaste werknemers voor het bedrijf, plus nog een aantal oproepkrachten.

Curator mr. Hagendoorn van Hoboken Advocaten is door de rechtbank aangesteld als curator. In een telefonische reactie aan Textilia laat hij weten dat het nog erg vroeg is om een oorzaak aan te wijzen. “Het lijkt op een kwestie van te hoge kosten en te lage inkomsten, maar het echte onderzoek moet nog beginnen. Het faillissement is pas gisteren uitgesproken.”

Winkels zijn gesloten

De 22 winkels hebben maandag de luiken gesloten. De curator overlegt nu met de bank wat de mogelijkheden zijn om de winkels op korte termijn weer te openen. Ook de website is op dit moment gesloten ‘in verband met werkzaamheden’.

Kandidaten voor een doorstart

Er lijkt wel hoop aan de horizon te gloren. Hagendoorn laat weten dat er zich al verschillende partijen ‘op eigen initiatief’ gemeld hebben voor een overname van de keten of delen ervan.  “Een faillissement geeft partijen de kans om de krenten uit pap te halen. Kopers kunnen geïnteresseerd zijn in de winkellocaties, de merken of het distributiecentrum. Het onderzoek richt nu op welke voorwaarden een verkoop tot stand kan komen.”