TOP

Faillissement voor 3 Articles-winkels

Voor drie winkels van de modeketen Articles is faillissement aangevraagd.

Bij de rechtbank in Amsterdam is op 6 december 2016 het faillissement uitgesproken over drie winkels van de modeketen Articles. Het gaat om de winkels in Apeldoorn, Laren en Assen. Het faillissement gaat in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet om Heemstede, Alkmaar, Bergen op Zoom, Tilburg, Deventer. Deze faillissementen gaan om lege bv’s, waar geen bedrijfsactiviteiten meer in zitten. De winkels Heemstede, Alkmaar, Bergen op Zoom, Tilburg, Deventer zitten in andere bv’s die niet failliet zijn.

Te vroeg

De curator die de faillissementen behandeld, mr. Krijn Hoogenboezem, kan nog niks zeggen over de oorzaak. “Het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. Ik heb net met het personeel gesproken. Nu ga ik de zaak in kaart brengen, hoeveel ligt er nog in de winkels, etcetera.” Over twee weken verwacht Hoogenboezem meer te kunnen zeggen. Wel meldt hij dat het faillissement is aangevraagd door een crediteur. 

Het faillissement gaat alleen om deze drie winkels. De winkels van Articles in Drachten, Heemstede, Alkmaar, Bergen op Zoom, Tilburg en Deventer vallen buiten het faillissement. Ook bij de wholesale-tak is geen sprake van problemen. De drie failliete winkels blijven tot nader order gewoon geopend. 

Pascal Zantman laat in een reactie per e-mail weten: “De reden is de economische omstandigheden. We hadden slechte resultaten in september en oktober door de locatie en terugloop van traffic in specifiek deze plaatsen. Het is ons niet meer gelukt aanpassingen en vernieuwde afspraken met verhuurders en leveranciers te verkrijgen.

 

Articles

Het modemerk Articles werd in 2011 opnieuw gelanceerd door de Zantman Modegroep. Dat kocht het merk in 2010 – toen nog als A-rticles – van de Secon Group, die er in 2005 de stekker uit had getrokken.