TOP

Faillissement Kinderkleding Groep, ontslagronde Highsnobiety en nieuwe distributeur Crocs Benelux

Kinderkleding Groep, het Tilburgse bedrijf achter onder andere de webshop kinderkledingtekoop.nl is op 5 juli failliet verklaard. Verder ontslaat streetwear platform Highsnobiety 10 procent van het personeel en is er een nieuwe distributeur voor Crocs in de Benelux. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 5 juli.

credit beeld: Crocs Come as you are, Business Wire

Kinderkleding Groep is failliet

Kinderkleding Groep, het Tilburgse bedrijf achter onder andere de webshop kinderkledingtekoop.nl is op 5 juli failliet verklaard. Curator Steven van Kerkhof van Mannaerts Advocaten kan nog niet veel zeggen over de toedracht van het bankroet. “Het faillissement is net uitgesproken, we hebben nog een hoop uit te zoeken”, aldus een medewerker van het advocatenkantoor in een telefonische reactie aan Textilia.

Kinderkleding Groep is eigenaar van online webshops Kinderkleding.nl, Kinderkleding-tekoop.nl, Happybee.nl, Bofashion.nl. Al deze sites zijn inmiddels uit de lucht gehaald. In het verleden had het bedrijf ook twee fysieke kindermodewinkels in het portfolio. ‘t Elfje in Tilburg sloot in 2018 echter de deuren en The Kids Republic in Bilthoven halverwege 2020.

Nieuwe distributeur voor Crocs Benelux

Hooijer Footwear Group is per 1 augustus de nieuwe distributeur van Crocs voor de Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Crocs Inc. werkte al met de Hooijer Footwear Group samen voor de distributie van hun andere schoenenmerk Heydude. In nauw overleg met het Crocs-team komt een ‘collectie beschikbaar voor een geselecteerde klantengroep’, meldt Schoenvisie.

Voor Hooijer is Crocs het tweede bekende klompenmerk dat in korte tijd aan het portfolio wordt toegevoegd. Het bedrijf uit Oldenzaal werd dit voorjaar ook distributeur voor de clogs van Scholl, dat bezig is aan een comeback. Net als Crocs, dat sinds de pandemie weer helemaal door de modewereld is ontdekt en samenwerkt met verschillende modehuizen en popsterren.

Meesteropleiding Coupeur stopt

De Amsterdamse Meesteropleiding Coupeur stopt per 1 augustus, maar de opleiding gaat in aangepaste vorm verder als Associate degree Tailor Professional. Dit is een nieuwe tweejarige vakmanschapsopleiding op niveau 5 bij de HBO Academy in samenwerking met ROC Amsterdam en Flevoland. “Vanuit het werkveld blijft er een grote behoefte aan mensen die het ambacht van het kleding maken tot in de puntjes beheersen”, aldus de Meesteropleiding Coupeur in het persbericht.

Ook de locatie van de opleiding verandert. De lessen worden vanaf 28 augustus in De Hallen in Amsterdam gegeven, waar ook de Jean School is gevestigd. Komend schooljaar starten de eerste studenten met het mhbo traject ‘Tailor Professional’ op het ROC van Amsterdam, waarbij studenten al vanaf hun tweede leerjaar vakken op hbo-niveau niveau volgen en de opleiding met zowel een mbo- als Ad-diploma kunnen verlaten.

Grote ontslagronde bij streetwear platform Highsnobiety

Het Duitse streetwear mediaplatform Highsnobiety schrapt 24 banen op het hoofdkantoor. Dat is zo’n 10 procent van het totale personeelsbestand. De kostenbesparing is broodnodig om de huidige ongunstige economische omstandigheden het hoofd te bieden, meldt Business of Fashion. De plannen voor de opening van een fysieke winkel van Highsnobiety in Berlijn deze zomer, worden voorlopig in de koelkast gezet.

Highsnobiety werd in 2005 opgericht door de Zwitser David Fischer en groeide van modeblog uit tot een internationaal mediaplatform en webshop met een focus op muziek, kunst, mode en cultuur op het gebied van streetwear. Vorig jaar nam Zalando een meerderheidsbelang in het platform, Fischer behield zijn minderheidsbelang.