TOP

Failliet verklaarde Marlies Dekkers maakt doorstart

MD Group BV, het lingeriebedrijf van Marlies Dekkers, heeft op dezelfde dag als dat het failliet werd verklaard een nieuwe investeerder gevonden om een doorstart te maken.

Nadat de rechtbank van Rotterdam vandaag een technisch faillissement heeft vastgesteld, is de curator met investeringsfonds Karmijn Kapitaal een overeenkomst aangegaan. Met de doorstart zijn 35 van de ongeveer 100 arbeidsplaatsen gered.

 

In de nieuwe constructie blijven nog zes eigen winkels open, in Amsterdam (Berenstraat), in Rotterdam, Maasmechelen, Breda, Utrecht en Antwerpen. De overige winkels worden gesloten en de distributie zal nationaal en internationaal via een ‘zeer exclusief retailbeleid’ plaatsvinden, met een focus op webshops. Wat dit nieuwe beleid precies betekent voor de winkeliers die het merk nu verkopen, is nog onduidelijk. “De exacte invulling van het nieuwe beleid kan ik helaas nog niet verder toelichten omdat we zelf nog de gesprekken moeten voeren met al onze huidige winkeliers”, laat marketing & communication manager Jolyne Eringaard Tchai in een schriftelijke toelichting aan Textilia weten.

 

Hoeveel kapitaal Karmijn in het doorgestarte bedrijf injecteert, is niet bekend gemaakt.