TOP

Failliet Neckermann Nederland maakt doorstart [update]

Na het Duitse moederbedrijf zijn nu ook de Nederlandse en Belgische afdeling van Neckermann failliet. Neckermann Nederland heeft een doorstart al aangekondigd

De rechtbank in Breda verklaarde de Nederlandse en Belgische afdeling van postorderbedrijf Neckermann dinsdag failliet. Dat staat op Nu.nl.

‘Geen faillissement’

Neckermann Nederland zat al langere tijd in financiële problemen. Begin juni 2014 stelde het bedrijf de werknemers echter nog gerust tijdens een bijeenkomst. De omzet was volgens het bedrijf toen niet genoeg, maar van een faillissement zou geen sprake zijn. Dat schreef Omroep Zeeland destijds.

Tweede doorstart

De Nederlandse afdeling van het postorderbedrijf, dat gevestigd is in het Zeeuwse Sint-Jansteen, maakte eind 2012 al een doorstart nadat het Duitse moederbedrijf Neckermann failliet ging. Bij Neckermann Nederland werkten 200 mensen. 

[update]

Bas Rasker liet namens Neckermann al aan Quote weten dat Neckermann Nederland in een compleet nieuwe vorm doorgaat. “We worden primair een marketing- en inkoopbedrijf.” Rasker denkt aan een doorstart met ongeveer vijftien man. De rest zal worden uitbesteed. Lees ook het interview met Rasker op Emerce.