TOP

Fabienne Chapot opent winkels in Maastricht en Haarlem

Fabienne Chapot opende afgelopen maand twee nieuwe winkels in Nederland: in Maastricht en Haarlem. In beide winkels is het nieuwe retailconcept geïntroduceerd als startsein voor de expansieplannen met eigen winkels.

Foto’s: Kasia Gatkowska Photography

Het nieuwe Fabienne Chapot retailconcept is ontworpen en bedacht door Pepijn Smit van s-p-a-c-e projects. Het concept brengt een ode aan ‘de vrouw’, die in de wereld van Fabienne Chapot kleurrijk, vrouwelijk en gedurfd is. Dit is terug te zien in de vloeiende ronde vormen, elegante materialen en uitgesproken kleurkeuzes. Het exterieur van de nieuwe winkel aan de Barteljorisstraat in Haarlem is volledig oudroze geschilderd en de glazen pui van gekromd glas is een opvallende eyecatcher.

Fabienne Chapot Haarlem (4)

Pepijn Smit: “Het was een uitdaging om een goede balans te vinden tussen een uniek en opvallend interieur die de kleurrijke collecties van Fabienne Chapot niet zou overrulen. Dit is gelukt door in de nieuwe winkels de vloeren roze te maken en de wandmeubels ronde en vloeiende vormen te geven met het natuurlijke houtsoort Birdseye Maple. Het kleurenpalet is mono met een crème basis met messing details.”

Fabienne Chapot Haarlem (3)

Er is geen vast kassablok, maar bezoekers van de Fabienne Chapot winkels kunnen overal per tablet afrekenen. In de paskamers is een boudoirachtige sfeer neergezet, inclusief een ‘ring for champagne’-bel. Fabienne Chapot: “Uit ervaring weet ik dat kleding passen voor veel vrouwen toch een persoonlijk en soms stressvol moment kan zijn. Wij willen dat onze gasten zich net zo op hun gemak voelen als in hun eigen slaapkamer, maar dan met dat extra vleugje klasse. De paskamers zijn daarom voor een intieme setting van vloer tot plafond bekleed met tapijt, hebben spiegels voor en achter en handige plankjes voor je telefoon en sleutels.”

Fabienne Chapot Haarlem (5)

Retaildirector Jan Willem Verbaan vult aan: “Eigen retail wordt voor ons steeds belangrijker, omdat we zo de totale Fabienne Chapot beleving kunnen neerzetten en consumenten mee kunnen nemen in de storytelling van het merk. Daarnaast kunnen we in onze eigen stores optimale service bieden. Daarom investeren wij veel in de opleiding van ons personeel.”

Fabienne Chapot Haarlem (2)

Fabienne Chapot had al winkels in Amsterdam (sinds 2011) en Antwerpen (sinds oktober 2018). De opening van de derde en vierde winkel is onderdeel van de retailexpansie. Onder leiding van Retail Director Jan Willem Verbaan zal Fabienne Chapot de komende twee jaar meer brandstores openen. Fabienne Chapot: “De opening van deze twee nieuwe winkels is de start van onze nieuwe retailstrategie. De komende twee jaar zullen wij vier tot zes Fabienne Chapot winkels in Nederland openen. We kiezen bewust om eerst in Nederland te groeien. Dit is onze thuismarkt en zo kunnen we het concept optimaliseren voordat we de grens overgaan. Begin april openen wij ook een pop-upshop met dit nieuwe concept bij Galeries Lafayette Haussmann in Parijs. Ik kijk erg uit naar deze volgende fase voor Fabienne Chapot.”

Fabienne Chapot Haarlem (1)