TOP

Expositie Jean-Paul Gaultier in Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam heeft de eerste expositie ooit over het werk van ontwerper Jean-Paul Gaultier binnengehaald. Fans moeten nog wel even wachten tot het voorjaar van 2013.

De reizende, multimedia show genaamd ‘From the sidewalk to the catwalk’ start deze zomer in het Museum of Fine Arts in Montreal. Daarna is de expositie over het enfant terrible of fashion in meerdere steden in de Verenigde Staten te zien, om in februari 2013 naar Rotterdam te komen. De expositie eindigt in Gaultier’s thuisstad Parijs.

Originele ontwerpen, video’s en foto’s
Het is de eerste overzichtstentoonstelling van de Franse designer, die al in de jaren zeventig opzien baarde met zijn extravagante ontwerpen. De tentoonstelling toont meer dan 120 originele ontwerpen, samen met video’s van modeshows, concerten, dansvoorstellingen en videoclips, tekeningen en schetsen. Verder zijn er ook foto’s te zien van fotografen als Cindy Sherman, Bettina Rheims, Mario Testino, David LaChapelle, Helmut Newton en Robert Doisneau. Of Gaultier zelf naar de Kunsthal komt, is nog niet bekend.