TOP

Ex-spion lanceert kledinglijn

De voormalige Russische spion Anna Chapman komt met haar eigen ‘casual’ kledinglijn. Ze lanceerde haar eerste collectie afgelopen week tijdens de Dosso Dossi Fashion Show in Turkije.

Naar eigen zeggen wil Anna Chapman met haar collectie kleding ontwerpen die je ‘overal kunt dragen: in een grote stad maar ook in een afgelegen dorpje’. Het merk is naar haar zelf vernoemd: Anna Chapman. Haar achternaam nam ze aan nadat ze trouwde met de Brit (en inmiddels haar ex) Alex Chapman.

Collectie
De collectie bevat veel jurkjes in onder andere de kleuren groen, blauw en roze en handtassen die eruit zien als een boek. Eén model is gebaseerd op het boek ‘Wie is de schuldige’ van de 19e-eeuwse schrijver Alexander Herzen, die bekend staat als leider van het Russische socialisme.

De interesse van Chapman in een kledingmerk begon ongeveer drie jaar geleden. Na haar korte gevangenisstraf, waarin ze natuurlijk gevangeniskleding droeg, werd ze geïnspireerd om kleding te ontwerpen.

Vanaf februari 2014 is de collectie te koop.

Gevangenenruil
De 31-jarige Anna Chapman werd beroemd nadat zij in 2010 in New York werd opgepakt op verdenking van het lekken van Amerikaanse informatie aan de Russische overheid. Na een ‘gevangenenruil’ keerde ze datzelfde jaar terug naar Rusland. Eenmaal daar werd ze ontvangen als een celebrity.

Gevoel voor mode
Vanaf dat moment staat ze in Rusland model voor verschillende mannentijdschriften en loopt ze modeshows. Ze verschijnt in Russische tijdschriften door haar stijl en gevoel voor mode. Ook wordt ze in 2010 opgenomen in de lijst ‘100 meest sexy vrouwen van Rusland’ van Maxim Magazine. Daarnaast presenteert ze het programma ‘Mysteries of the world’, over aliens en geesten.