TOP

Ex-distributeur kledingmerk Gant vraagt faillissement aan [update]

Enkele dagen nadat kledingmerk Gant de samenwerking heeft opgezegd, vraagt de Nederlandse distributeur Fashion Concept Group faillissement aan. Het gaat ook juridische stappen tegen Gant ondernemen.

De Fashion Concept Group uit Amersfoort heeft op op 29 oktober 2015 faillissement aangevraagd. Het bedrijf deed de afgelopen 30 jaar de distributie voor het Zweeds-Amerikaanse kledingmerk Gant in de Benelux. Maar Gant besloot deze week de samenwerking met de Fashion Concept Group te stoppen en de distributie voor de Benelux weer zelf te gaan doen. Het contract werd opgezegd.

Door het beëindigen van de samenwerking meent de Fashion Concept Group geen toekomst meer te zien voor het bedrijf en heeft het faillissement aangevraagd.

Juridische procedure

De aandeelhouders van Fashion Concept Group houden Gant verantwoordelijk voor het faillissement en zijn een juridische procedure tegen het kledingmerk gestart.

In een persbericht zegt Ronald Versluis, ceo van de Fashion Concept Group: “In plaats van hun 30-jaar lange relatie als distributeur in de Benelux de kans te geven om weer winstgevend te zijn, heeft Gant AB ons het vuur aan de schenen gelegd. Wij hebben er werkelijk alles aangedaan, helaas zonder resultaat, om tot een overeenkomst met Gant AB te komen.”

“We hebben tot het laatst toe in het merk geïnvesteerd, maar nu blijkt dat Gant AB een andere agenda had. Het is spijtig dat zij niet open hebben gestaan voor alternatieve oplossingen. Hun machtspositie hebben zij gebruikt om een einde te maken aan ons 30-jaar lange distributeurschap.”

Personeel

Bij de Fashion Concept Group werken in totaal 132 mensen en heeft drie eigen winkels in Nederland en twee in België. Ook is er in zowel Nederland als België een outletstore gevestigd. Het personeel is inmiddels ingelicht.

[update 3 november 2015]

De rechter heeft het faillissement aan de Fashion Concept Group verleend. De rechtbank Midden-Nederland verklaarde alle bv’s failliet, te weten Fashion Concept BV, Fashion Concept Beheer BV, Living Concept BV, Retail Concept BV en Woman Concept BV.