TOP

Euretco mogelijk in handen Duitse inkooporganisatie

De inkoopcombinatie Euretco wordt mogelijk overgenomen een Duits bedrijf.

Euretco, de retailservice-organisatie van onder andere Livera, Runnersworld, Coach en kindermodemerk Rags Industry, is in onderhandeling met de Duitse inkooporganisatie EK Servicegroup voor een overname.

Euretco kan tot nog toe weinig bevestigen of toelichten. Anita Taks, woordvoerder van Euretco: “Wij bevestigen dat we met een Duitse inkooporganisatie in gesprek zijn. We hebben reeds een zakelijke relatie doordat zij enkele private labels van ons aanbieden aan hun aangesloten leden. Een verdergaande transactie is mogelijk maar nog niet gefinaliseerd.”

In 2013 behaalde Euretco een omzet van 992 miljoen euro en afgelopen in oktober 2014 maakte het bedrijf bekend drie doe-het-zelf-ketens van DGN Retail over te nemen. Destijds zei Euretco te mikken op groei van winkels van Hubo en Multimate. In 2012 fuseerde Euretco met Intres, waardoor Euretco de grootste retailservice-organisatie werd van Nederland.

Over Euretco

Euretco is met bijna 1.900 aangesloten retailers de grootste retailservice-organisatie van Nederland. Deze zelfstandige ondernemers exploiteren circa 2.900 winkels in de branches mode, wonen, sport en media.. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan de ondernemers en leveranciers.

Bekende winkelformules en vloerconcepten van Euretco zijn o.a. Intersport, Libris, Runnersworld, Coach, Decorette, Vivante, Blz. en Topform. Daarnaast beschikt Euretco via Euretco Label Company met Babyface, Blue Rebel, Rags Industry en LCKR over vier internationale merken in het baby- en kinderkledingsegment.

EK Servicegroup staat aan de top van de inkoopcombinaties van Europa. Het Duitse bedrijf, gevestigd in Bielefeld, heeft een jaarlijkse omzet van 1,5 miljard euro en heeft momenteel 500 werknemers in dienst. De branches die EK onder zijn hoede neemt zijn living, comfort, family en fashion.