TOP

Euretco lanceert online sportwinkel

De retailserviceorganisatie voor sportwinkeliers Euretco Sport opent een online sportwinkel voor aangesloten sportondernemers, dat meldt Retailnews. Wanneer de webshop precies de lucht in gaat is nog niet bekend. Momenteel legt Euretco de laatste hand aan de ontwikkeling van Jouwsportzaak.nl.

Zelfstandige winkeliers kunnen aanhaken op het platform en zo op een laagdrempelige manier online verkopen. Euretco wordt verantwoordelijk voor de achterkant van het platform terwijl de winkeliers zelf de ‘look and feel’ van hun site kunnen bepalen.

Onmisbaar
Volgens Emiel Poeisz, general manager van de sporttak, kost het voor de meeste ondernemers te veel tijd en geld om stand alone een webshop te runnen, terwijl ze eigenlijk beseffen dat een online verkoopkanaal tegenwoordig onmisbaar is.

“Wij zorgen voor een goede mix tussen het risico dragen van de voorraad, het online zichtbaar zijn en goede afspraken met leveranciers.” Vertelt Poeisz in het relatiemagazine van Euretco, Profiel.

Streven
Het nieuwe online platform Jouwsportzaak.nl moet ervoor zorgen dat Euretco Sport meer leden krijgt. De webshop krijgt veel prioriteit komend jaar, het streven is om in maart 2014 al 35 ondernemers te hebben aangesloten.

Over Euretco Sport
De retailserviceorganisatie fuseerde anderhalf jaar geleden met Intres. Euretco is onder andere de eigenaar van Intersport, Runnersworld en Coach. Die formules beschikken allemaal over een centrale webwinkel. Zij hanteren Sportpoint als keurmerk voor samenwerkende, zelfstandige ondernemers. In Nederland zijn er meer dan 180 winkels bij deze ondernemersgroep aangesloten.