TOP

Euretco en Intres onderzoeken fusie

Euretco en Intres onderzoeken de mogelijkheden tot een fusie door middel van uitwisseling van aandelen. De beide retailservice-organisaties in de non-foodretailmarkt voeren hiertoe op dit moment een wederzijds boekenonderzoek uit.

De fusieplannen van Intres en Euretco zijn gebaseerd op de constatering dat de ontwikkelingen binnen de branches mode, wonen en sport en op het terrein van  e-commerce vragen om aanpassing van de organisaties. Schaalvergroting maakt efficiency, kwaliteitsverbetering en nieuwe investeringen voor de toekomst mogelijk om optimale retailservices te leveren.

Professionalisering
De doelstellingen van de combinatie tussen Intres en Euretco zijn de aangesloten ondernemers nu en in de toekomst beter van dienst te zijn – en daarmee het behoud van de zelfstandig retailer in Nederland beter te borgen – en de rol naar leveranciers verder te professionaliseren.

 

Euretco en Intres zijn organisaties die beide actief zijn op het gebied van gezamenlijke

inkoop, betalingsverkeer en marketing en dan met name in de detailhandelsbranches mode,

wonen en sport. Daarnaast zijn beide organisaties belangrijke spelers in de markt van

franchiseformules.

Samenwerking
In 2010 waren de twee organisaties al een samenwerking gestart door gezamenllijk modebeurzen te organiseren in Brandboxx Almere. Eerst met Jas&zo, een jassenbeurs en later met Vrouw&zo en Man&zo, twee modebeurzen voor respectievelijk damesmode en herenmode.

 

Euretco

Het in Breda gevestigde Euretco is een marktleidende retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met circa 1.400 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 1.900 winkels in de branches mode, sport en wonen. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt ruim twee miljard euro. De kernactiviteiten van Euretco zijn: retailservices, franchise, wholesale en financiële dienstverlening aan zelfstandig ondernemers. Tot bekende winkelformules en vloerconcepten behoren Sport 2000, Runnersworld, Decorette, Vivante, Topform,  Lampenier en Duimeland. Daarnaast is Euretco via Euretco Label Company met Babyface en LCKR actief in het baby- en kinderkledingsegment. Euretco heeft ruim 220 medewerkers.

 

Intres

Intres is een van de grootste retailservice-organisaties voor de non-fooddetailhandel in Nederland. Bij de in Hoevelaken gevestigde organisatie zijn ruim duizend ondernemers aangesloten die meer dan 1.600 speciaalzaken, warenhuizen, fashionmalls en

megastores in mode, wonen, sport en media exploiteren. Samen vertegenwoordigen zij een consumentenomzet van ongeveer twee miljard euro. Om op de Nederlandse retailmarkt een stevige positie te kunnen blijven nemen, biedt Intres haar ondernemers, naast centrale betalingen, verschillende samenwerkingsvormen aan: van selectieve inkoopbundeling tot krachtig gepositioneerde winkelformules.  De Intres-formules zijn: Intersport, Coach, Livera, Libris, Blz., Morgana en Burmann. Intres heeft 217 (fte) medewerkers in dienst die vanuit Hoevelaken de bedrijfsvoering van de aangesloten ondernemers ondersteunen.

 

De verwachting is dat Intres en Euretco in mei nadere informatie kunnen verstrekken over de voortgang van de besprekingen.