TOP

‘Etalagewinkel’ Boqz sluit haar deuren

Na ruim een jaar is Boqz, de ‘etalagewinkel’ voor webwinkeliers in Eindhoven, alweer gesloten.

Boqz (spreek uit: box) in Eindhoven heeft begin januari 2015 de deuren gesloten voor klanten. De formule, waar webwinkeliers een mini-etalage konden huren om hun spullen te verkopen, bleek niet succesvol genoeg. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Of er sprake is van een faillissement is niet duidelijk. Eigenaar Maurice Steenbergen wil niet reageren op de sluiting. Om die reden is ook nog niet bekend of eigenaren van de webwinkels hun producten en de eventueel gemaakte omzet terug krijgen.

Boqz

Het idee van Boqz was simpel: webwinkels konden een box huren van 60 bij 45 centimeter. De huur van deze vitrines lag tussen de €59,- en €199,- per maand, afhankelijk van de plaats in de winkel. Het aanbod strekte zich van T-shirts tot zonnebrillen en hondenvoedsel, je kunt het zo gek niet bedenken of het was te koop bij Boqz.

In de winkel was plek voor maximaal 250 ondernemers. Boqz zorgde voor verkoopmedewerkers en de omzet ging naar de webshophouders.  

Een tussenstop

Vlak voor de opening van de winkel in 2013 sprak Steenbergen nog met het Eindhovens Dagblad: “Adverteren is duur en wie goed vindbaar wil zijn via zoekmachines moet daar vaak ook voor betalen.”, aldus Steenbergen. “Een eigen winkel is een alternatief, maar voor kleine ondernemers vaak onbetaalbaar. Een tussenstop is er eigenlijk niet en daarom bedacht ik die.”