TOP

Esprit en Setpoint best gewaardeerde winkelketens 2010

Ieder jaar reikt GfK Panel Services Benelux bv de prijs uit voor de hoogst gewaardeerde dames en herenmode winkel. Esprit nam prijs in ontvangst voor damesmode. Setpoint won, evenals vorig jaar, de prijs voor herenmode.

Esprit won dit jaar de prijs voor de hoogst gewaardeerde damesmodewinkel. Het verschil met de nummer 2 Miss Etam, die de prijs vorig jaar nog in ontvangst nam, is erg klein. Esprit wist zich echter te onderscheiden op basis van vakkundigheid van het personeel en presentatie. Claudia Dekker (country manager Esprit Nederland) gaf aan dat dit speerpunten voor de toekomst vormen waardoor Esprit zich alleen maar meer zal gaan onderscheiden op deze aspecten.

Setpoint
Voor maar liefst de vierde opeenvolgende keer is Setpoint de absolute favoriet onder de mannen, gevolgd door Jack & Jones en Bijenkorf. Bijenkorf stond vorig jaar nog op een zesde plek maar heef zich in een jaar tijd weten toe te werken naar een derde plaats. Setpoint dankt haar eerste plaats aan de hoge waardering voor expertise, vriendelijkheid, behulpzaamheid personeel en aanwezigheid van de juiste maat.

Keuzecriteria
De consument geeft aan bij de keuze voor een retailer prijs het belangrijkste aspect te vinden gevolgd door collectie en personeel.

Methodiek
In juni zijn in totaal 29 modewinkels beoordeeld op basis van personeel, product, plaats en prijs. De resultaten komen uit jaarlijks onderzoek onder circa 8000 consumenten.

De volledige top drie:

 

Damesmode                                                                Herenmode

1. Esprit                                                                       1. Setpoint

2. Miss Etam                                                                2. Jack & Jones

3. de Bijenkorf                                                             3. de Bijenkorf