TOP

Esprit bezuinigt 100 miljoen euro, personeel krijgt vertrekpremie

Esprit bezuinigt 100 miljoen euro, personeel krijgt vertrekpremie

Esprit wil in de komende twee jaar de operationele kosten verminderen met 100 miljoen euro. De kledingketen heeft de medewerkers op het Duitse hoofdkantoor en distributiecentrum daarom een vrijwillige vertrekpremie aangeboden. Dit meldt de NOS.

Tien procent van het personeel mag daar vertrekken. Alle medewerkers wordt aantrekkelijke voorwaarden aangeboden, aldus het merk. Esprit heeft al jaren last van een dalende omzet. In 2011 werd er voor 3,9 miljard aan kleding verkocht. Vier jaar later was dat nog maar 2,2 miljard, een daling van 44 procent.

Nederland

In Nederland wordt ook naar besparingen gezocht. De concrete gevolgen voor het personeel en de filialen zijn nog niet bekend. Op dit moment werken er 460 mensen bij Esprit in Nederland en zijn er 54 filialen. Esprit geeft aan dat kostenvermindering en groei samen kunnen gaan. ‘’Nederland is één van onze belangrijkste markten. We zouden er graag groeien. De basis daarvoor is het verbeteren van onze bedrijfsvoering en daar zien we al de eerste effecten van in de cijfers”, zegt een woordvoerder tegen de NOS.