TOP

Erny van Reijmersdal is terug

Ontwerper Erny van Reijmersdal is terug. In een exclusief interview met Textilia maakt de ontwerper bekend deze zomer zijn eerste nieuwe collectie te gaan presenteren.

Erny van Reijmersdal komt met een kleine collectie, die alleen zal worden verkocht via de multibrandstores. “De collectie is heel klein van opzet, maar wel typisch ‘Erny’. Ik ga vanaf medio juli de zomercollectie 2011 verkopen vanuit Haarlem, in een hele nieuwe gave showroom, een koetshuis.”

‘Washed by Erny’
Naast de ‘Erny’-collectie komt er een ‘Washed by Erny’-collectie; lekker verwassen met madras ruiten, denims, sportieve basics met een twist. “Dat wordt helemaal mijn ding, waarmee het upper- en underdeck-gevoel waar ik vijf jaar geleden ook mee begon, wordt voorgezet.”

Faillissement
Van Reijmersdal werd vorig jaar oktober failliet verklaard. In een tijdsbestek van vijf jaar maakte het merk een stormachtige groei door, maar oplopende tekorten aan liquide middelen en de economische crisis maakten een eind aan het sprookje.

De ontwerper benadrukt dat hij het dit keer klein wil houden en absoluut niet meer van plan is om eigen winkels te gaan openen. “Het moet te behappen zijn en ik ga gewoon lekker zelf de boer op met mijn kleding.”

Het hele verhaal van Erny van Reijmersdal lees je binnenkort in Textilia.