TOP

Elle Brand Store is failliet

De Elle Brand Stores in Zwolle, Groningen, Leeuwarden en Schiphol zijn op 5 april failliet verklaard door de rechtbank. Een doorstart wordt onderzocht.

In Zwolle, Groningen, Leeuwarden en Schiphol zijn de Elle-winkels failliet verklaard. De winkels in Zwolle en Groningen zijn nog wel open, de vestigingen in Schiphol en Leeuwarden zijn gesloten. De faillissementssecretaris liet weten dat er gekeken wordt naar een doorstart. Met name Groningen en Zwolle maken goede kans op voortzetting.

De vier winkels vallen onder de EBS Group. Andere filialen die opereren onder de naam ELLE vallen niet onder deze groep en vallen buiten het faillissement.

Modemerk Elle heeft in zijn bestaan in Nederland al een turbulent geschiedenis achter de rug met de nodige herstructureringen. Het merk werd in 2004 in Nederland op de markt gebracht door retailserviceorganisatie Euretco, onder de werkmaatschappij L-Unlimited.

Na het faillissement van L-Unlimited in 2005 werd de Elle-licentie voor Europa inclusief alle activa en passiva overgenomen door Fashion Brands Collections. Het merk kreeg een nieuwe impuls, wat gepaard ging met veel winkelopeningen en een collectie van het ontwerpersduo Oscar Raaijmakers en Süleyman Demir.

In 2009 nam LCC de licentie en de winkels over van Fashion Brands Collections, nadat het laatste bedrijf uitstel van betaling had aangevraagd en daarna failliet ging.