TOP

Einde ready to wear Viktor & Rolf

Het ontwerpersduo Viktor & Rolf stopt met hun prêt-à-porter-collectie. De twee willen zich focussen op couture en parfums.

De beslissing om te stoppen met ready to wear werd genomen samen met Renzo Rosso. Rosso is de eigenaar van Only the Brave, het investeringsbedrijf dat een meerderheidsbelang heeft in Viktor & Rolf. De focus op couturekleding, parfums en licenties is volgens Rosso nodig om de positie van het merk in het luxe segment te verstevigen, meldt onder andere het Duitse vakblad Textilwirtschaft.

In september 2014 maakte Jean Paul Gaultier dezelfde beslissing. De Franse designer gaf hierbij aan de commerciële beperkingen en het hectische ritme van confectiekleding niet meer te zien zitten.

Winkel

Het merk werd in 1993 opgericht en vijf jaar later werd de eerste couturecollectie gepresenteerd. Viktor Horsting en Rolf Snoeren ontwerpen sinds 2000 ook confectiekleding, die in een flagshipstore in Parijs wordt verkocht. Deze shop, in de prestigieuze winkelstraat Rue Saint-Honoré, sluit dit jaar nog de deuren.