TOP

Eigenaren McGregor brengen zelf een bod uit

De huidige eigenaren van de McGregor hebben volgens de curator een ‘superieur bod’ uitgebracht op de failliete modeketen.

De huidige eigenaren van McGregor hebben zelf een bod uitgebracht op het failliete modehuis. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) op basis van meerdere bronnen en correspondentie van de curator die is ingezien door het FD.

De curator schrijft in een vertrouwelijke brief dat het om een superieur bod gaat. Ingewijden laten weten dat de aandeelhouders in een sterk afgeslankte vorm verder willen gaan met McGregor. Dit betekent dat een groot deel van de huidige 1.200 werknemers zijn baan verliest.

Enige bod

Het bod dat ze hebben uitgebracht is het enige bod dat nog op tafel ligt, nadat de vier aandeelhouders afgelopen vrijdag alle andere biedingen hebben afgewezen. Zo hadden investeringsfondsen Apollo en Alteri hebben een bod uitgebracht op een groot deel van het bedrijf en wilde het Chineese Xstyles een onderdeel van Gaastra in handen krijgen. Alle partijen eindigden met lege handen.

Grote invloed

De aandeelhouderes van McGregor zijn de belangrijkste schuldeisers en daarom in de positie om alle biedingen af te wijzen. Het gaat om oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff, investeerder Marcel Boekhoorn en bedrijvenbank NIBC.

De vier partijen hebben pandrechten in handen gekregen op voorraden, merkrechten en aandelen van dochterbedrijven. Daardoor hebben zij een grote invloed op de kansen van een doorstart van het modebedrijf of onderdelen.