TOP

Eerste kassa’s met keurmerk Betrouwbare Afrekensysteem

De stichting Betrouwbare Afrekensystemen verleent vandaag de eerste Keurmerken Betrouwbare Afrekensysteem aan leveranciers van kassasystemen.

Ongeveer 15% van de ondernemers maakt volgens inschatting van de Belastingdienst gebruik van een afrekensysteem met een zogenoemde afroomfunctie waardoor onderdelen van de omzet voor de ogen van de fiscus te verbergen zijn. In maart 2011 kondigde de Belastingdienst streng toezicht aan. Leveranciers van afrekensystemen hebben daarop gereageerd door zogenaamde Keurmerk-kassa’s op de markt te brengen. Ondernemers die zo’n kassa kopen weten zeker dat alle transacties goed worden vastgelegd.

Belastingontduiking
De fiscus is blij met de komst van Keurmerk-kassa’s. Peter Veld, directeur-generaal van de Belastingdienst: “Belastingontduiking is niet alleen een probleem van de Belastingdienst of de kassabranche. Het is een maatschappelijk probleem. Met een Keurmerk-kassa kan de ondernemer laten zien dat hij de fiscale regels wil naleven.” Veld reikt vandaag de eerste Keurmerken uit aan leveranciers van afrekensystemen die aan de normen voldoen.

Tradionele en innovatieve kassasystemen
Leveranciers van kassasystemen die het keurmerk ontvangen zijn: POSnet, Sharp, Polygon, Reeleezee, NextToFood, Vendit en Newway. De keurmerksystemen die komende weken worden verleend verschijnen op keurmerkafrekensystemen.nl. Het Keurmerk van de stichting Betrouwbare Afrekensystemen is techniek-onafhankelijk, zodat zowel meer traditionele als innovatieve systemen in aanmerking voor het Keurmerk kunnen komen.