TOP

Eerste collectie Quoc Thang tijdens Fashion Week maakt indruk

Zondag 19 juli presenteerde Quoc Thang zijn eerste collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Dat leverde een verstilde show op met opvallende kenmerken.

De ontvangst bij Quoc Thang deed al een tipje van de sluier oplichten: op de stoelen lag een Fisherman’s Friend klaar, samen met een servetje om de tranen als bij een schippersafscheid weg te vegen. De schipper en de wijde zee, varen onder een blote sterrenhemel, de beklimming van het want, het was overduidelijk aanwezig in het historische scheepsgebouw De Waag in Amsterdam, de plek waar de show zich afspeelde.

De modellen liepen allemaal op stevige rubberen regenlaarzen, de belichting was sober, bijna calvinistisch, de muziek ingetogen. Net zo ingetogen als de ontwerpen van Quoc Thang, maar wat een mooie collectie! Thang ontwerpt voor zowel vrouwen als mannen en weet deze twee te laten samensmelten tot een perfect geheel. Voor de vrouw maakt hij jurkjen met een kiel-achtig bovenstuk, schortachtige jurkjes, een jas met een klokkende rok en een capuchon gebaseerd op een dienstmeisjesmuts uit de Gouden Eeuw. manchetten verraden de nautische invloed, als brede, uitstekende boorden onderaan jas of top, van stevige knopen voorzien. Bij de mannen komt de visser om de hoek kijken. Truien gebaseerd op de schipperstrui met net een andere kraag, de jopper in een totaal vernieuwde vorm, en ook hier een capuchon uit vervlogen tijden. Kortom, een verrassend Hollandse collectie van een man met Chinese roots, die smaakt naar meer!

Een gelimiteerde editie van Thangs collectie is in het najaar te koop bij Margriet Nannings in Amsterdam.