TOP

Een impressie van de Pitti Uomo

Afgelopen week bezocht Textilia de grootste mannenbeurs van Europa: Pitti Uomo in Florence. Op de 84e editie van deze beurs werden de lente- en zomercollecties van 2014 getoond. Verspreid over zeven gebouwen kon je terecht bij meer dan duizend stands.

De Pitti Uomo is de aangelegen plek om trends te spotten. Wat is de rode draad van alle collecties? Wat dragen de mensen? Het laatste gegeven is wellicht nog meer van belang. Tijdens de 84ste editie van de Pitti Uomo waren het met name de Japanners en Koreanen die er stijlvol en vooruitstrevend uitzagen. Ondanks dat de temperatuur bijna de veertig graden bereikte, bleven deze mannen er galant uitzien. De overhemden keurig gesloten, afgemaakt met opvallende stropdassen en kleine, ronde zonnebrillen. De Italianen daarentegen knoopten hun overhemd nog net niet tot het onderste gaatje los, om een beetje verkoeling te krijgen.

Natuur

Ook dit jaar waren er een aantal verrassende stands. Met name de grote Italiaanse merken hadden er werk van gemaakt. De grote gemene deler dit jaar was: de natuur. Bij Borgioli waande je je in een park vol met witte hortensia’s. Ook bij Henry Cotton’s stond het thema natuur centraal. In deze ruimte hingen alle  tafels, stoelen en andere benodigdheden voor een stadse picknick aan het plafond. Het was dan ook niet zo gek dat iedere bezoeker deze stand even op de foto wilde zetten.

Stands

Naast het thema natuur waren er nog een aantal andere stands die er uit blonken. Zo had Seviglia een waar hotel met zwembad gebouwd, waar je plaats kon nemen om een beetje af te koelen. Sowieso deden de stands waar je een ijsje of koel drankje kon halen het dit jaar erg goed. Het was in ieder geval een slimme manier om bezoekers te trekken en om werk met ontspanning te verenigen.