TOP

Eén derde van online bezoekers winkelt alleen mobiel

Uit onderzoek naar het bezoek aan de tien grootste online retailers in Amerika blijkt dat één derde van de bezoekers enkel winkelt via smartphone of tablet.

Zoeken, vinden en kopen doet één op de drie klanten alleen nog via smartphone of tablet. Dat blijkt volgens comScore uit onderzoek naar het bezoek aan de tien grootste online retailers in Amerika.

Nieuwe trend

Volgens de vice president van comScore duidt het onderzoek uit december 2013 op een nieuwe trend. ‘Smartphones en tablets hebben we al even in ons bezit, maar sinds vorig jaar is het shopgedrag van consumenten veranderd.’ Deze (r)evolutie komt met name door verbeterde mobiele shopervaringen (bijvoorbeeld door een mobiele website of app) en de hoge snelheid van mobiel internet.

Amazonisation

De tien onderzochte Amerikaanse online retailers zijn Amazon, eBay, Walmart, Target, Apple, Best Buy, Netflix, QVC, Macy’s en Kohl’s. Met 178 miljoen unieke bezoekers per maand is Amazon daarvan verreweg de populairste. Zo’n 29 procent van de Amazon-bezoekers winkelt enkel via mobiele apparaten. Groupon komt niet in de top tien van grootste Amerikaanse online retailers voor, maar heeft aangegeven dat 72 procent van zijn bezoekers alleen mobiel shopt.

Retail in algemeen

Bij alle retailers in Amerika winkelde gemiddeld 14 procent van de bezoekers alleen mobiel. Grote online retailers lijken dus grofweg meer mobiele shoppers aan te trekken dan andere retailers. Wil jij concurreren op het gebied van m-commerce? Optimaliseer dan je webshop voor mobiel gebruik. Mobiele sites en apps moeten hetzelfde zijn als de ‘normale’ desktopsote om mobiele shoppers een net) zo goed mogelijke shopervaring te kunnen bieden.

Lees ook deze twaalf feiten over m-commerce