TOP

Dutch Design Week Eindhoven komt met modeweek

Nederland is nog een modeweek rijker. Bureau The Event Agency en de Dutch Design Week Eindhoven (DDW) lanceren eind oktober een negendaags mode-event dat draait om techniek, duurzaamheid en vormgeving.

Het initiatief komt van ontwerpster Emily Hermans die samen met Naomi Ester van bureau The Event Agency en de Dutch Design Week Eindhoven (DDW) waar elk jaar ruim 200 duizend bezoekers op afkomen de modeweek organiseert. Ze vertelt aan De Telegraaf: “We merkten dat er onder de bezoekers van de Dutch Design Week veel mensen voor de mode kwamen. Bij DDW was er altijd al veel aandacht voor mode, maar was het zo versnipperd neergezet dat mensen die speciaal voor mode kwamen het spoor bijster raakten. Daarom hebben we de modetak geklusterd en er een volwaardig platform van gemaakt.”

Shows
Tijdens het event komt vooral de technische en duurzame kant van mode aan bod. Hermans: “Wij willen deze aspecten voor een breed publiek toegankelijk maken.” Toch zijn er ook naast een doorlopende expositie en lezingen ook drie dagen ingedeeld voor shows. De eerste deelnemer is al bekend: Sage & Ivy van Alexia van Engelen.